Csipkebogyó, mint gyógynövény

A csipkebogyó rendszeres fogyasztása enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit. Kimutatták, hogy a csipkebogyó blokkolja a fehérjék aktiválódását a porcsejtekben, ami az ízületi szövetek egészségtelen lebomlásához vezethet. Természetes gyulladáscsökkentő.
A csipkebogyópor remek immunerősítő hatású. Napi 40 gramm csipkebogyóport már igazoltan csökkentheti a vércukorszintet és segíthet a cukorbetegség kezelésében valamint kedvezően hat a koleszterinszintre is. Fogyasszd gyümölcslébe, joghurtba, müzlibe keverve!
Csodálatos bőrápolószer, mert serkenti a kollagéntermelést és segít a bőröregedés ellen.
Csökkenti az irritációkat, gyulladásokat, táplálja a száraz, vízhiányos bőrt.
Keverj a kozmetikumaidba egy kevéske csipkebogyóport!
Hogyan készül?
Szedj le néhány marék csipkebogyót, mosd meg, majd rakd aprítóba, utána a darálékot egyenletesen elterítve tedd 50 fokra a sütőbe szárítani. Amikor megszáradt, szitáld át. A port tedd egy kis üvegbe a minden napokhoz!