A betegség az, mikor a szervezetünk egyensúlyi állapotában zavar keletkezik. Állítsuk helyre!

Tavaszi méregtelenítés

tavasz

Végre itt a tavasz! Vége a csontig hatoló hidegnek, vége a jeges szélnek! A tavasz immár lassan feléled és megkérdezi, hogyan gazdálkodtunk erőinkkel a tél folyamán. Pihentünk? Tápláltuk a QI-t? Ha igen, a tavaszi fáradtság egész biztosan elkerül minket. Ám ha indokolatlanul pazarlóak voltunk, akkor valószínűleg meggyűlik vele a bajunk. Az pedig kiváló tanulópénz lesz számunkra a jövő évre.

Hogyan őrizzük meg tehát tavasszal az erőnket és az egészségünket?
Mint mindig, a  válasz most is attól függ, hogy a természet erejével összhangban éljük-e az életünket, vagy valamilyen módon szembeszegülünk vele. Hogy hogyan ismerhetjük ezt fel?
Elég csak körbenézni, és megfigyelni, mi zajlik körülöttünk.

A TÁPLÁLKOZÁS ÁTFORMÁLÁSA
 A tavasz az újjászületés időszaka, a kezdetek évszaka, és mint ilyen, kiváló feltételeket biztosít a  méregtelenítő kúrákhoz és erőink megújításához. De vigyázat! Semmit sem szabad túlzásba vinni! Sokat segíthet, ha átmenetileg elhagyjuk a húst az étrendünkből, mert a  legfontosabb hajtóerőt testünk számára télen a zsírok jelentették, ám most, hogy átlépünk a tavaszba, a cukrok feldolgozása veszi át a vezető szerepet. Ezért étrendünkből fokozatosan vonjuk ki a  zsírokat, és álljunk át a  szénhidrátokra. Ez alatt természetesen nem az édességekre gondolok, hanem a  zöldségekre és a  gyümölcsökre, méghozzá olyan formában, ahogyan azokat a  természet kínálja nekünk. Először a csalán kerüljön a tányérunkra, majd a  pitypanglevelek, a  kerek repkény, a  pitypangvirágok, a  százszorszép, végül a  retekfajták, a  salátalevelek és az első gyümölcsök, amelyek közül nálunk általában a kamcsatkai mézbogyó a legelső. A  mézbogyót Távol-Keleten sokfelé termesztik, különösen népszerű Japánban, ahol hasukappunak hívják, és lekvárt, italt is készítenek belőle. Ehető gyömölcse, mely májusban beérő, kb. 2  cm-es, valóban mézédes, hosszúkás, kék bogyó, sok C-és B-vitamint valamint antioxidánst tartalmaz. Ezek az alapanyagok rengeteg tavaszi energiát hordoznak magukban.

Gyógynövény készítmények közül tavasszal elsősorban a  zöld élelmiszerek mint pl.: a SPIRULINA BARLEY tablettát ,

a  gyengéd méregtelenítést biztosító CYTOSAN és a  Pentagram®  (Öt Elem ) termékek közül a REGALEN használata javasolt. Fontos, hogy betartsunk néhány egyszerű alapszabályt. Menjünk ki sokszor a  friss levegőre, de öltözzünk rétegesen, és óvakodjunk a látszólag melegnek tűnő tavaszi széltől, amely hűvös, nedves energiákat fúj a  testünkbe. Ha túl könnyelműek vagyunk, fennáll a  meghűlés, a vírusfertőzés vagy a nyaki gerincet érintő problémák kialakulása. A tavaszi nagytakarítás alapvetően eltér az őszi vagy téli nagytakarítástól. Tavasszal nemcsak kitakarítjuk a  lakást, és kiűzzük a régi energiákat, valamint a  pókhálókat, de egyben átrendezzük a  bútorokat, és megvalósítjuk az elképzeléseinket. Érdemes tehát otthonunkkal ebben az irányban is foglalkozni egy kicsit, mert ezáltal új, friss, a jövőbeni fejlődés lehetőségét magában hordozó energiákat engedünk be az életünkbe. Életterünk azzal hálálja meg a törődést, hogy egész évben folyamatosan erősíti az energiáinkat.