A betegség az, mikor a szervezetünk egyensúlyi állapotában zavar keletkezik. Állítsuk helyre!

FEKETEKÖMÉNY OLAJ - ORGANIC NIGELLA SATIVA 100 ml - immunerősítőMUNERŐSÍTŐ

a természet tiszta kvintesszenciája

 • » javítja az emésztést, a gyomor, a máj és a bélrendszer működését, enyhíti a felfújódást, megszünteti a hasmenést
  » kiválóan alkalmazható légúti megbetegedések – asztma, hörghurut,
  megfázás – gyógyításában
  » daganatellenes hatású
  » antimikrobiális, antibakteriális és gombaölő hatása van
  » segítséget nyújthat a bélparaziták elleni küzdelemben
  » nyugtatja az idegrendszert
  » csökkentheti a magas vérnyomást
  » erősíti az immunrendszer működését
  » elősegíti a pikkelysömör, az akne, az atópiás dermatitisz és az ekcéma gyógyulását
  » kiválóan használható allergiás reakciókra hajlamos, száraz, érzékeny bőr masszírozására
  » ideális hordozóolaj legyengült immunitás, megfázás és légúti panaszok aromaterápiás kezelésében
  » óvja és regenerálja a bőrt, megerősíti védekezőképességét
  » megerősíti a körmöket, fényessé teszi a hajat
  » méregteleníti a bőr mélyebb rétegeit, szépíti a bőrt
Elérhetőség Raktáron
Kód: E-0055
5 500 Ft 5 500 Ft / 100 ml
FEKETEKÖMÉNY OLAJ - ORGANIC NIGELLA SATIVA 100 ml - immunerősítőMUNERŐSÍTŐ

Az Organic Nigella Sativa használata

Az egyiptomi fáraók legendás olaja. Kleopátra és Nefertiti a bőrszépítő tulajdonságait, Hippokratész és Avicenna a gyógyító hatásait értékelte nagyra. Nos, akár babonáról, akár több ezer év tudásáról van szó, annyi biztos, hogy a fekete köményből sajtolt oilaj az egészségés szépségápolás egyik kivételes eszköze.

A kerti katicavirág néven is ismert feketekömény az utóbbi idők egyik legnagyobb felfedezése. A feketekömény már elődeink szerint is sokkal több volt,
mint általánosan használt fűszer – inkább életünk sava-borsa.
Az ókori egyiptomi orvoslás messze földön híres volt. Az egyiptomi orvosok a feketeköményt az egyik leghatékonyabb gyógyírnak tartották, úgy vélték, hogy szinte bármilyen betegséget képes meggyógyítani. A régészek Tutanhamon sírjának feltárásakor is rábukkantak egy üvegcse feketekömény olajra, ami szintén azt bizonyítja, hogy ez az olaj akkoriban hihetetlenül értékes volt. Napjainkban gyógyászati célokra leginkább a feketekömény magvaiból nyert szűzolaj használatos. Több mint 100 különböző hatóanyagot tartalmaz, köztük olyat is, amit egyelőre nem sikerült azonosítani. Legfőbb hatóanyaga a thymokinon, de további jelentős összetevői közé tartozik a dithymokinon, a thymol, a thymo-hidrokinon és a szaponin alfa-hederin. A thymokinon hatékony antioxidáns, daganatellenes és genetikai károsodást gátló (antimutagén) hatású. A rákkeltő anyagok okozta károsodást gátló, vagyis antikarcinogén hatás az alfa-hederin esetében is bizonyított. A kutatók a feketekömény széleskörű antibakteriális hatásait is vizsgálták. Felveszi a harcot pl. a következő kórokozókkal: Staphylococcus albus, Escherichia coli, Salmonella typhi, Shigella niger, Vibrio cholera. A növény magja kapcsán kiváló gombaölő hatást is kimutattak. A feketeköményt napjainkban az emésztés javítására, a gyomor, a máj és a bélrendszer egészségének megőrzésére használják. Enyhíti a felfújódást, megszünteti a hasmenést, és segítséget nyújthat a bélparaziták elleni küzdelemben. Kiválóan alkalmazható légúti megbetegedések – asztma, hörghurut, megfázás – gyógyításában. A benne található nigellin keserűanyag csillapítja a hörgőgörcsöt és támogatja a letapadt váladék eltávolítását. A növény nyugtatja az idegrendszert, és segít a magas vérnyomás csökkentésében. Erősíti az immunrendszer működését, ezért számos betegség kezelésében – beleértve a daganatos megbetegedéseket is – kiváló kiegészítő szer lehet. A feketekömény olaját a bőrgyógyászat és a kozmetika is használja – külsőleg és belsőleg egyaránt.

ENERGETIKAI JELLEMZÉS
A fekete kömény tulajdonképpen a „szervek jogainak védelmezője”. Gondoskodik a szervezet erejének pótlásáról (az emésztés és a légzés megfelelő működéséről), felelősségteljesen szabályozza az energiák áramlását a testben és hozzájárul az élettani folyamatok optimális irányításához.


 

Hatóanyagok

Legfőbb hatóanyaga a thymokinon, de további jelentős összetevői közé tartozik a dithymokinon, a thymol, a thymo-hidrokinon és a szaponin alfa-hederin. A thymokinon hatékony antioxidáns, daganatellenes és genetikai károsodást gátló (antimutagén) hatású. A növény ezenkívül számos jótékony anyagot tartalmaz: béta-szitoszterolt, mirisztinsavat, palmitinsavat, sztearinsavat, linolsavat, arachidinsavat, B1-, B2- és B3-vitamint, folsavat, kalciumot, vasat, rezet, cinket és foszfort.

 

Ajánlott adagolás:

Naponta 1 teáskanál, étkezés előtt vagy után fél órával.

 Figyelem:

Terhesség illetve szoptatás esetén kizárólag az orvossal történő konzultációt követően alkalmazza a terméket!

Gyermekektől elzárva tartandó!

Cukorbetegek is fogyaszthatják.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: TEÁK, TERÁPIÁS ITALOK, SZUPER ÉLELMISZEREK
EMÉSZTÉS: TÁMOGATÁSA
LÉGÚTI PROBLÉMÁK: TÁMOGATÁSA
ASZTMA: KEZELÉSE
DAGANATELLENES: HATÁS
PARAZITA: KIHAJTÁSA
IDEGRENDSZER: TÁMOGATÁSA
IMMUNRENDSZER: TÁMOGATÁSA