Afrikai harcsafilé sütőtökös kölessel

 

Afrikai harcsafilé sütőtökös kölessel

 Hozzávalók:
Fa elem: Citromlé (1 evőkanál a hal pácolásához)
Tűz elem: Friss petrezselyem (aprítva, a tálaláshoz) és sárgarépa (1
kisebb darab, aprítva a köleshez)
Föld elem: Sütőtök (200 g, kockázva), Köles (100 g, előzőleg áztatva)
Fém elem: Hagyma (1 közepes, aprítva a köleshez) és fokhagyma (1-2
gerezd, aprítva)
Víz elem: Afrikai harcsa (2 szelet vagy filé)
Fűszerek és egyéb hozzávalók:
2-3 evőkanál olívaolaj
Só, bors ízlés szerint
Egy csipet őrölt kömény és szerecsendió (a sütőtökhöz)


Elkészítés:
Hal pácolása: A harcsaszeleteket locsold meg citromlével, sóval és
borssal, és hagyd állni 15-20 percig, hogy az ízek jól átjárják.
Köret elkészítése:
Egy fazékban hevíts 1 evőkanál olívaolajat, majd párold meg a hagymát
és fokhagymát.
Add hozzá a sárgarépát és a sütőtököt, majd fűszerezd köménnyel és
szerecsendióval. Párold őket néhány percig.
Tedd hozzá a beáztatott kölest, és önts rá 2-3 dl vizet. Ízesítsd sóval, és
fedő alatt főzd puhára (kb. 15-20 perc alatt).
Harcsa sütése: Amíg a köret fő, hevítsd fel a maradék olajat egy
serpenyőben. Sütés előtt töröld le a harcsaszeletekről a felesleges
citromlevet, hogy ne áztassa el a halat. Süsd a harcsát mindkét oldalán
4-5 percig, vagy amíg aranybarnára sül és átsül teljesen.
Tálalás: Tálald a sült harcsát a sütőtökös kölessel, és szórd meg aprított
petrezselyemmel a frissességért.


Ez a recept kiegyensúlyozott fogást ad, ahol a hal Víz elemű energiája
dominál, míg a többi elem harmonizálja az ételt, támogató hatást
gyakorolva a test különböző rendszereire.