Kacsahús Shiitake gombával és kölessel

Kacsahús Shiitake gombával és kölessel

Hozzávalók:

Kacsahús (Fa ) – 500 g kacsamell vagy comb, felkockázva (Támogatja a vesét és tüdőt, enyhíti a köhögést és ödémát)

Gyömbér (Fém ) – 1-2 cm friss gyömbér, vékonyra szeletelve (Melegítő hatású, segíti a légutakat és emésztést)

Shiitake gomba (Víz ) – 100 g, vékonyra szeletelve (Erősíti a vesét, támogatja az immunrendszert)

Sárgarépa (Föld ) – 1-2 közepes, felkarikázva (Táplálja a lépet, segíti az emésztést)

Zöldhagyma (Tűz ) – 2-3 szál, apróra vágva (Élénkíti a vérkeringést)

Köles (Föld ) – 1 csésze köretként (Vízhajtó, támogatja a gyomrot és lépet)


Elkészítés:

Köles: Mosd át alaposan, majd tedd fel főni kétszeres mennyiségű vízben, egy csipet sóval. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd, amíg a köles megpuhul (kb. 15 perc). Tedd félre.

Kacsahús pirítása: Egy nagy serpenyőben hevíts egy kevés olajat. Add hozzá a gyömbért és a kacsahúst, és pirítsd, amíg aranybarna lesz.

Zöldségek hozzáadása: Add hozzá a shiitake gombát és a sárgarépát, öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Főzd lassú lángon kb. 45-60 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

Tálalás: A főzés végén szórd meg zöldhagymával. Tálald a kacsahúst a kölessel.

Hatások :

Ez az étel segíti a vesék és a tüdő működését, enyhíti az ödémát, támogatja az emésztést és kiváló hidegérzet vagy légúti panaszok esetén.