Téli fűszeres zöldségkrémleves szerecsendióval
Hozzávalók:
- Fém elem:1 csipet szerecsendió (melegítő)
1 kis fej vöröshagyma, aprítva (frissítő)
2 gerezd fokhagyma, aprítva (frissítő) - Víz elem:1 mk tengeri só (melegítő)
1 csésze főtt fehérbab (semleges, támogatja a Vesét) - Fa elem:1 szál szárzeller, aprítva (hűtő)
- Tűz elem:1 csipet cayenne bors vagy őrölt gyömbér (melegítő)
- Föld elem:1 nagyobb sárgarépa, felkockázva (semleges)
1 kisebb édesburgonya, felkockázva (melegítő)
1 ek olívaolaj (frissítő)

Elkészítés:
- Előkészítés: Melegítsd fel az olívaolajat egy fazékban, add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket puhára.
- Zöldségek hozzáadása: Tedd hozzá a sárgarépát, édesburgonyát és a zellert, majd párold őket néhány percig.
- Fűszerezés: Szórd rá a tengeri sót, szerecsendiót, és egy csipet cayenne borsot (vagy gyömbért).
- Főzés: Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, és főzd, amíg minden megpuhul.
- Sűrítés: Add hozzá a főtt fehérbabot, majd botmixerrel turmixold krémesre az egészet.
- Ízesítés és Tálalás: Kóstold meg, és ha szükséges, adj még sót vagy fűszert. Melegen tálald, akár friss petrezselyemmel díszítve.
Hatás: Ez a leves harmonizálja a Lép és a Vastagbél működését, melegítő és tápláló hatású, segít hideg okozta panaszok esetén.
Használható hasmenés, hányás, puffadás, hasfájdalmak kezelésére.