Téli fűszeres zöldségkrémleves szerecsendióval

465553294_961022646049582_6308769838555479585_n

 

Hozzávalók:

  • Fém elem:1 csipet szerecsendió (melegítő)
    1 kis fej vöröshagyma, aprítva (frissítő)
    2 gerezd fokhagyma, aprítva (frissítő)
  • Víz elem:1 mk tengeri só (melegítő)
    1 csésze főtt fehérbab (semleges, támogatja a Vesét)
  • Fa elem:1 szál szárzeller, aprítva (hűtő)
  • Tűz elem:1 csipet cayenne bors vagy őrölt gyömbér (melegítő)
  • Föld elem:1 nagyobb sárgarépa, felkockázva (semleges)
    1 kisebb édesburgonya, felkockázva (melegítő)
    1 ek olívaolaj (frissítő)

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Melegítsd fel az olívaolajat egy fazékban, add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket puhára.
  2. Zöldségek hozzáadása: Tedd hozzá a sárgarépát, édesburgonyát és a zellert, majd párold őket néhány percig.
  3. Fűszerezés: Szórd rá a tengeri sót, szerecsendiót, és egy csipet cayenne borsot (vagy gyömbért).
  4. Főzés: Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, és főzd, amíg minden megpuhul.
  5. Sűrítés: Add hozzá a főtt fehérbabot, majd botmixerrel turmixold krémesre az egészet.
  6. Ízesítés és Tálalás: Kóstold meg, és ha szükséges, adj még sót vagy fűszert. Melegen tálald, akár friss petrezselyemmel díszítve.

Hatás: Ez a leves harmonizálja a Lép és a Vastagbél működését, melegítő és tápláló hatású, segít hideg okozta panaszok esetén.

Használható hasmenés, hányás, puffadás, hasfájdalmak kezelésére.