Hideg töltött tojás 5 elemesen
Hozzávalók:
- 12 tojás (Föld elem, támogatja a gyomrot és a lépet)
- 3 evőkanál natúr görög joghurt (Föld elem, tápláló és hidratáló)
- ¼ teáskanál tengeri só (Víz elem, szabályozza a test nedvességtartalmát)
- ½ teáskanál szárított édesköménymag (Fém elem, segíti az emésztést és a légzést)
- ½ teáskanál szárított kapor (Fém elem, frissítő hatású, elősegíti a méregtelenítést)
- Füstölt paprika vagy paprika (Tűz elem, melegíti a testet és fokozza a keringést)
- Fekete bors (Tűz elem, javítja a vérkeringést)
- 1 tk citromlé (Fa elem, elősegíti az emésztést és tisztítja a májat)

Elkészítés:
- A tojásokat keményre főzzük, majd félbevágjuk őket.
- A tojássárgáját és a fehérjét szétválasztjuk, a tojássárgáját egy nagy tálba tesszük.
- A tojássárgájához hozzákeverjük a joghurtot, tengeri sót, édesköménymagot, kaprot, paprikát, fekete borsot és citromlevet, hogy ízesebb és krémesebb tölteléket kapjunk.
- A kész keveréket a tojásfehérje héjába töltjük, majd a töltött tojásokat hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljenek.
- Tálaláskor füstölt paprikával díszíthetjük, hogy fokozzuk a tűz elem hatását és a színét is kiemeljük.
Ez a recept jól illeszkedik az 5 elemhez, mivel minden hozzávaló egy-egy elemet képvisel, így harmonikus étkezést biztosít a testnek.