A HKO (Hagyományos Kínai Orvoslás) álláspontja az autoimmunitásról és a gyógygombákról

autoimmun2

Hogyan segít a HKO autoimmun betegségekkel küzdők támogatásában?

A krónikus gyulladás, sajnos széles körben elterjedt jelenség, amely az immunrendszernek a szervezet saját szövetei elleni támadását jelenti.
Kezelni kell a veséket (az úgynevezett autoimmun folyamat gyökerét), valamint ellenőrizni kell a látens hőt vagy a Yin-tűzet, ami az autoimmun betegségek hátterében állhat.

dr. Giovanni Maciocia / híres olasz író, hagyományos kínai orvos, tanár/ írt erről tanulmányt:

 Mi az oka annak, hogy az immunrendszer már nem tesz különbséget az egészséges testszövetek és az antigének között? -sajnos nem ismert. Az egyik elmélet szerint egyes mikroorganizmusok (például baktériumok vagy vírusok) vagy gyógyszerek kiválthatják ezeket a változásokat, különösen azoknál az embereknél, akiknek olyan génjeik vannak, amelyek miatt nagyobb valószínűséggel kapnak autoimmun betegségeket.
A Chaga és a Reishi két olyan gyógygomba, amelyek nagyon hasznosak az autoimmun betegségekben szenvedők számára, elsősorban immunmoduláló tulajdonságaik miatt. Mivel mindkét ősi szövetséges különösen intelligens kétirányú hatást fejt ki, a gyógyászati ​​összetevők szükség szerint működnek a stresszes fiziológiai állapotok kiegyensúlyozott állapotba való visszaállításában, ahelyett, hogy például stimulálnák az amúgy is túlzottan stimulált immunrendszert.

Mind a Chaga, mind a Reishi segíthet csökkenteni a gyulladást, részben azzal magyarázható, hogy képesek szabályozni a citokinek termelését, amelyek speciális fehérjék, amelyek egyensúlyban tartják az immunrendszer működését, és egyben gyulladásos markerek is, amelyek kulcsfontosságúak az autoimmun állapotok patogenezisében. A Chaga és a Reishi gazdag antioxidáns tartalma tovább segítheti a gyulladás megfékezését azáltal, hogy megvédi a sejteket a szabad gyököktől.  Valójában a Chaga-ban van az egyik legmagasabb antioxidáns koncentráció. Végül a mindkét gombában található triterpénekről kimutatták, hogy erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Ami dr. Maciocia vesék kezelésére vonatkozó utasítását illeti, Reishi és Chaga is a vesecsatornákra hat. Védi a veséket, és javítja a veseműködést. Eközben a Chaga a HKO szerint a vese tonizáló gyógynövényeként van besorolva, több ezer éves hagyományokkal, amelyek alátámasztják ennek a szervrendszernek a táplálását. Nyilván csak hivatos laborban tesztelt gyógygombákat szabad fopgyasztani!

 

Ellenjavallatok: Ha immunszuppresszáns gyógyszereket szed autoimmun állapot miatt, kérjük, konzultáljon kezelőorvosával a Reishi vagy Chaga bevezetése előtt.

HAROM-TESTOR

Kutatások:
1. Giovanni Maciocia on autoimmune conditions: https://giovanni-maciocia.com/the-treatment-of-autoimmune-diseases/
2. Immunomodulating properties of mushrooms: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1160565/
3. Chaga’s regulation of cytokine production: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2225411020309809