Hericium gyógygomba hatásai

hericum2A Hericium (Hericium erinaceus)  süngomba, vagy  oroszlánsörény gomba egy speciális gomba, amely különleges külsejű, olyan, mint egy ponpon. Az gyógygomba olyan bioaktív anyagokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre, különösen az agyra, a szívre és a bélrendszerre.

 Itt találja meg a HERICIUM GOMBA kapszulát!

Az ACEROLA, ami  természetes C-vitamin erősíti a gyógygombák hatását! hericium+c-vitamin

Gombáról röviden: 

Három területen fejti ki hatását: emésztőrendszeri problémák, idegrendszeri és pszichológiai problémák, a psziché szabályozása.

Jelzések: Krónikus gasztritisz, gyomor- vagy nyombélfekélyek, gyomorégés, bélgyulladások, rekeszsérv, emésztés javítása, demencia, Alzheimer-kór, Parkinson-kór, sclerosis multiplex, neuropátia vagy neuraszténia, immunrendszer támogatása, koleszterin, vérzsírok, cukorbetegség.


Gyógygombáról részletesen: 
 
Először is, a Hericium nagyon jó a különféle emésztési problémákra, különösen, ha hőség kíséri. A kínai orvoslás ezeket az állapotokat a gyomor melegének írja le. A Hericium képes harmonizálni a gyomrot és az emésztést, valamint védi és megnyugtatja a nyálkahártyát, ezért olyan emésztőrendszeri problémákra használják, mint a gyomorhurut, gyomorfekély, gyomorégés, reflux és az emésztés javítása. Képes megnyugtatni az emésztőrendszer nyálkahártyáját. 


A második terület, ahol a Hericiumot használom, számos neurológiai probléma, mint például a demencia, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a sclerosis multiplex, a neuropátia és a neuraszténia. Jelenleg a Hericium számos tanulmány tárgya, amelyek azt vizsgálják, hogy képes-e serkenteni az NGF (idegnövekedési faktor) termelését. Az NGF egy fehérje, amely serkenti az idegsejtek növekedését, és védi az idegeket, és javítja azokat, ha azok sérültek. Az NGF-támogatás a legújabb kutatások szerint a szívinfarktus utáni túlélést is javítja. Csökkenti a szívelégtelenség kockázatát.


Az ókori kínaiak tudtak ezekről a lehetőségekről, és a mentális funkciók és a memória, a koncentráció támogatására használták fel. A pácienseim között vannak olyan hallgatók is, akik vizsgaidőszakuk alatt Hericiumot szednek.
Célszerű használni, ha stresszben vagyunk, különösen akkor, ha a stressz a szervezetünkön is megnyilvánul (stressz szomatizáció). Ezek az állapotok különféle módon manifesztálódnak, mint például a gyomor vagy a mellkas körüli nyomás, béka a torokban, belső rángatózás érzése, feszültség, belső tágulás, premenstruációs szindróma, ingerlékenység, depresszió, szabálytalan ciklus stb. a máj pangása és általában az érzelmek súlyosbítják. 
Nos, és a többi gombához hasonlóan a Hericiumnak is jelentős immunmoduláló és rákellenes hatása van. Az emésztőrendszer felső és középső részének, valamint a máj daganatainál alkalmazzák.
Gyakran használják a Helicobacter pylori szabályozására.
Befejezésül hangsúlyoznom kell, hogy a Hericium nagyon finom, ha élelmiszerként fogyasztjuk.

Gyakorlatban tesztelt felhasználások:

  • gyomor- és bélproblémák szabályozása, különösen gyomor-bélrendszeri gyulladások esetén + Reishi
  • rákos megbetegedések, különösen gyomor-, bél-, nyelőcső- és bőrrák megelőzése - a daganat típusától függően
  • az immunrendszer erősítése + bármilyen gyógygomba
  • idegrendszeri betegségek kiegészítő terápiája + Reishi, Cordyceps
  • depresszív hangulatok enyhítése + Cordyceps
  • nyugtalanság és alvászavarok + Reishi

 Itt találja meg a HERICIUM GOMBA kapszulát!

Az ACEROLA, ami  természetes C-vitamin erősíti a gyógygombák hatását! hericium+c-vitamin

A Hericium használatának egyéb motívumai:

gyomorproblémák, gyomorhurut, nyálkahártyanyugtató, Helicobacter pylori, cöliákia + Reishi, neuraszténia, stressz, neurodegeneratív betegségekben (demencia, Parkinson-kór, Alzheimer-kór, sclerosis multiplex) befolyásolja az NGF faktort, javítja az idegrendszer működését, neuropátia, javítja a koncentrációt, fokozza a bél perisztaltikáját, daganatos betegségek (gyomor, nyelőcső, vastagbél, máj, méhnyak), stressz, nyugtalanság

A TCM jellemzői:

  • hőmérséklet – semleges
  • íz – édes, unalmas
  • tropizmus - lép, gyomor, szív (más források szerint + máj, vese vagy minden kör)

Hatásai a hagyományos kínai orvoslás szerint:

  • erősíti a gyomrot és szabályozza a Qi-t
  • feltölti a lépet és elősegíti az emésztést
  • megnyugtatja a Shen szellemet és erősíti az agyi aktivitást
  • minden szervrendszert érint

 Itt találja meg a HERICIUM GOMBA kapszulát!

Az ACEROLA, ami  természetes C-vitamin erősíti a gyógygombák hatását! hericium+c-vitamin

 

dr. Milan Schirlo, hagyományos kínai orvos