A RESHI (Ganoderma) GYÓGYKÁVÉ 12 bizonyított hatása

A Ganoderma kávé már több mint 2000 éves múltra tekint vissza Kínában, de azelmúlt 20-30 évben Európában is  kiemelt figyelmet kapott, köszönhetően az egészségügyi előnyeinek. Mi teszi különlegessé ezt a kávét? A válasz egyszerű: a Reishi gomba (Ganoderma gomba)!

A Ganoderma kávé a Reishi  (japánul), Lingzh (kínaiul), Ganoderma lucidum (latinul) és Pecsétviasz gomba (magyarul) finom porított keveréke, mely esetenként más gyógynövényeket is tartalmazhat. A Reishi gombák jótékony hatásait már régóta dokumentálták. Az orvos szakértő szerint a Ganoderma kávét érdemes beilleszteni a kávéfogyasztók mindennapi rutinjába. De mitől ilyen különlegesek a Reishi gombák, és milyen előnyöket nyújthat a Ganoderma kávé?

 

1. Támogatja az immunrendszert Mushroom Coffee: What It Is, Benefits, and Downsides

 

A Ganoderma kávé nemcsak ízletes ital, hanem immunrendszerünket is erősítheti. A Reishi gomba rendkívül gazdag biológiailag aktív molekulákban, amelyek támogatják az agy egészségét, hozzájárulnak a hosszú élettartamhoz, és fenntartják az immunrendszer működését. Erős antioxidáns hatású.

Reishi gomba kimutatottan javítja az emésztőrendszer nyálkahártyáját, serkenti a jó baktériumok szaporodását, és segít az anaerob baktériumok elleni küzdelemben. Ezáltal javulhat az emésztés, ami hozzájárul a tápanyagok hatékonyabb felszívódásához az elfogyasztott élelmiszerekből.

 

2. Csökkenti az allergiás tüneteket

Healthy Habits: Coffee - The Hancock Clarion - Blog - The Hancock Clarion

 

Egy csésze Ganoderma kávé fogyasztása hozzájárulhat az olyan gyakori allergiás tünetek megelőzéséhez, mint az orrfolyás, tüsszögés és szemviszketés.

A Reishi immunerősítő tulajdonságai miatt gyakran alkalmazzák szezonális allergiák kiegészítőjeként. De ez még nem minden, amit a Reishi kínál. A szteroidszerű gyulladáscsökkentő vegyületek lehetőséget nyújtanak az allergiás tünetek súlyosságának csökkentésére.

 

3. Támogatja a szív- és érrendszertWunderground Cafe Wants to Make Mushroom Coffee the Next CBD Latte |  Seattle Met

 

A Reishi gomba híres arról, hogy képes csökkenteni a szívbetegségek kockázati tényezőit az ázsiai orvoslásban. Japánban hagyományosan alkalmazták a gombát a keringési rendszer problémáinak kezelésére, míg a hagyományos kínai orvoslásban gyakran használják a szív- és érrendszer egészségének támogatására.

 A Reishi gomba értágítóként ismert, javítja a véráramlást és növeli a szív oxigénellátását.

Az értágító hatás lehetővé teszi a vér szabadabb áramlását, csökkentve ezzel a szív terhelését. Végül, a Reishi gomba bizonyítottan segíthet a szívritmuszavarok kezelésében és a vérnyomás csökkentésében.

 

4. Támogatja a máj egészégét

DIY Mushroom Coffee - FreshCap Mushrooms

 

 

A Ganoderma kávé ígéretes támogatást nyújthat a májnak is. A Reishi gombák erős gyulladáscsökkentő reakcióval rendelkeznek, és ismertek az adaptogén tulajdonságaikról. De mi is az az adaptogén? Az adaptogének egy különleges gyógynövénycsoport, melyek segítik a szervezetet alkalmazkodni stresszes helyzetekhez, mint például szélsőséges időjárási körülmények vagy fizikai, fiziológiai traumák.

 

5. Csökenti a fájdalmakat és a depressziót

For a Good Time, Add Mushrooms to Your Coffee

 

A kutatások azt mutatják, hogy a Reishi gombák potenciálisan segíthetnek a depresszió, szorongás és általános kimerültség kezelésében. Kínai orvosok évszázadok óta alkalmazzák a Reishi gombát a neuraszténia tüneteinek enyhítésére.

Ázsiában a neuraszténiát általában pozitív állapotként írják le. A betegség gyakori tünetei közé tartozik a fáradtság, emésztési problémák, migrén, ideggyengeség és egyéb kellemetlen tünetek.

 
6. Cukorbetegség kezelése 

Is it bad to drink coffee on an empty stomach? - India Today

 

 A Reishi gombáknak kedvező hatása lehet a cukorbetegség kezelésében. Két tajvani egyetem tanulmánya azt mutatta, hogy segíthetnek csökkenteni a vércukorszintet és szabályozni a glükózszintet. Egy pekingi egészségügyi központ által végzett kutatás továbbá kimutatta, hogy a Reishi gomba lassíthatja vagy megelőzheti a cukorbetegek veseproblémáit. A cukorbetegség gyakran okozza a sebgyógyulás lelassulását, ami a szokásosnál hosszabb gyógyulási folyamatot eredményez. Az esettanulmányok azonban rámutattak, hogy a cukorbetegek hogyan gyorsíthatják fel a sebgyógyulást a Reishi gombában található poliszacharidok alkalmazásával.

7. Az öregedés lassítása:

A Reishi gombáknak köszönhetően, melyek ismertek az öregedésgátló tulajdonságaikról, az öregedés folyamatát lelassíthatjuk. Kínai kutatások szerint ezek a gombák specifikus immunmoduláló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek hatással vannak az öregedésre. Például, a Reishi gomba fogyasztásával az immunszénszcencia, azaz az immunrendszer öregedés okozta hanyatlása leküzdhető.

 

8. Rákellenes tulajdonságok:

A Reishi gomba rákellenes hatását számos kutatás igazolja. Egy tanulmány szerint a Reishi a legtöbb ismert gomba közül a leghatékonyabb rákos sejtek elpusztításában. Más vizsgálatok kimutatták, hogy a Reishi biológiailag aktív vegyületei rákos sejtek pusztulását okozzák, és a rákos betegek tüneteit, mint a fáradtság, szorongás és depresszió, is enyhíthetik.

 

9. Bőrápolási előnyök:

A Reishi gombának pozitív hatása lehet a bőrre is, megelőzve a ráncokat, csökkentve a gyulladást és más bőrproblémák miatti bőrpírt.

 

10. Harc a szabad gyökök ellen:

A Reishi gomba erős antioxidánst, az ergothioneint tartalmazza, amely megakadályozza a szabad gyökök képződését, csökkentve az idő előtti öregedést és védve a bőrt a nap káros hatásaitól.

 

11. Csökkentett irritáció és gyulladás:

A Reishi gomba immunerősítő tulajdonságai csökkenthetik a bőrgyulladást és irritációt, ami az öregedés egyik hozzájáruló tényezője.

 

12. Hidratálás:

A Reishi gombában található poliszacharidok hidratáló tulajdonságokkal rendelkeznek, segítve a száraz bőrsejtek nedvesítését, csökkentve a ráncokat és finom vonalakat, valamint helyreállítva a bőr természetes nedvességét.

 

Összefoglaló:

A Ganoderma kávé alacsony koffeintartalmú,  számos egészségügyi előnnyel jár. 

A gombás kávé nem csak gombából készül, hanem Ganoderma őrlemény és hagyományos kávé kombinációja gombával (amelyeket általában porrá darálnak) keverve.  A gomba átveszi kávé ízét, nagyon finom lesz,  és rengeteg egészségügyi előnyöket tartalmaz.

Régóta ismert, hogy a kávéban lévő koffein káros hatással van a szervezetre, mint például felgyorsítja a szívverést, álmatlanságot és koffeinfüggőséget; ahol a koffeintartalmú kávét fogyasztó kávékedvelők elvonási tüneteket tapasztalnak, például hasító fejfájást, amikor megvonják maguktól a  kávét. 

A Ganoderma kávéval ezek a negatív hatások megfordulnak, mivel a Ganoderma kivonatok semlegesítő hatást fejtenek ki a koffein káros hatásaira, egészséges felé billentik el a mérleg nyelvét.

A kávé a legtöbbet fogyasztott ital a világon, a víz után a második. A kávé iránti szeretet túlmutat a fajokon, a színeken és a nemeken. Bárhol is jár a világon, mindig élvezni fogja a kávét. Sajnos a kávénak számos rossz hatása van a szervezetre. A rendszeres kávéfogyasztókat veszélyezteti a szívbetegség, a gyomor savassága, a kiszáradás, és ennek olyan tünetei, mint a szájszárazság, fejfájás, levertség, izomgyengeség és szédülés, valamint egyéb betegségek. Vannak, akiknek koffeinintoleranciájuk van, és teljes mértékben kerülniük kell a kávét, ezért orvosa és más egészségügyi szakemberek mindig figyelmeztetik Önt a túl sok kávé és a túl sok koffein fogyasztására.

A Ganoderma gombával megszűnnek a kávé káros hatásai, mint a szívdobogás, a szájszárazság vagy a túlzott savasság. A kávé szerelmesei most igazán élvezhetik egy csésze elfogyasztását anélkül, hogy aggódniuk kellene a kávéremegéstől. Nem csak, hogy a Ganoderma gazdag antioxidánsokban – ez egy szükséges fegyver a stresszes élet okozta betegségek leküzdéséhez.

 

Mértékkel fogyasztva a ganoderma  kávét általában biztonságosnak tekintik az emberek többsége számára. 
Fontos, hogy beszéljen kezelőorvosával, ha bármilyen aggálya vagy kérdése van a REISHI gombás kávé biztonságos és hatékony használatával kapcsolatban, különösen, ha Ön terhes, szoptat vagy bármilyen gyógyszert szed.

Kóstolja meg isteni finom Ganodermás instant (azonnal oldódó)  kávéinkat!

>>Fekete kávé

>>Cappuccino (sztíviával és növényi tejjel)

 
 
 
 
 
 
 
 Cappuccino - Megaport Media - képek, videók, animációk