Cordyceps - vagyis a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

cordyceps-nagy

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Gombáról röviden:

Energiafeltöltő. Szabályozza az immunrendszert. Feltölti az esszenciát és a vese Yangot, táplálja a tüdő Yin-t.

Jelzések: legyengült vese és tüdő, fáradtságos állapotok, gyengült immunrendszer, hidegérzet, vizeletproblémák, termékenységi és szexuális problémák, sporttámogatás, pajzsmirigy alulműködés, stressztűrés, kardiovaszkuláris funkció támogatása, ödéma, májvédelem, alacsony vérnyomás, cukorbetegség, vérzsírok, koleszterin, csípőfájdalom, menstruációs problémák, fülcsengés, krónikus hólyaghurut.

 Itt találja meg a CORDYCEPS  GOMBA  kapszulát!

Olvasson részletesen a Cordyceps gyógygomba hatásairól!

Mi az a Cordyceps?
Különleges képességüknek köszönhetően, hogy harcolnak a szabad gyökökkel, fertőzésekkel és gyulladással, ezek lenyűgöző gyógyhatású gombák évszázadok óta használatosak a légzőszervi rendellenességek, köhögés, megfázás, májkárosodás és sok más tüneteinek enyhítésére. Mint valódi "szuperélelmiszer", a cordyceps gomba képes lassítani az öregedés és a stressz hatásait, segítve a testet a betegségek elkerülésében és az energia szintek növelésében, hogy egész nap aktívan tudjon tevékenykedni.

A Cordyceps gomba néha hernyógomba néven is ismert. Parazita jellegű, mert egy bizonyos fajú hernyón nő, majd a gazdáját is megeszi!A gomba alapja az ízeltlábú lárvájából fejlődik ki, és sötétbarnától feketéig terjed, rögzül az élőlényre, és kb. hat hüvelyk hosszúra nő. Teljes érés után valójában több mint 90 százalékát fogyasztja el a fertőzött rovarnak. Ezek a gombák aztán megduzzadnak és megnőnek, kb. 300-500 milligramm tömegüvé válnak.

Azok az emberek, akik először felfedezték a cordyceps sokféle előnyét, eredetileg az állatokat figyelték meg, amint a vadon élő gombát fogyasztották, és erősek lettek tőle. A gazdálkodók és pásztorok elkezdték a gombát por formájában használni tonikok és teák készítéséhez.Ezeknek a tonikoknak az első felhasználási módjai közé tartozott a tejtermelés növelése és a termékenység javítása az állatállományban. Később az emberek a cordyceps gombát napfényben szárították, hogy megőrizzék erejüket.

Azt tartják, hogy a cordyceps számos gyulladáscsökkentő előnye abból ered, hogy pozitívan befolyásolja az immunrendszert, harcol az oxidatív stressz ellen, és serkenti a testet védő sejtek termelésére, amelyek megakadályozzák a mutációkat és fertőzéseket. In vitro tanulmányok kimutatták, hogy a cordyceps természetes rákellenes kezelésként is hatásos lehet bizonyos esetekben, megakadályozva a daganatok és ráksejtek növekedését.

A cordyceps a természetes  immunrendszer erősíő és az egészséget optimalizálja. Segíthet az autoimmun rendellenességek ellenőrzésében, minimalizálhatja a túlzott gyulladást és megelőzheti a szövetkárosodást, miközben felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Emellett a kutatások szerint a cordyceps enyhe stimuláns vagy "adaptogén gyógynövény" lehet, amely harcol a stressz és a fáradtság ellen, miközben természetesen növeli az energiaszintet.

Hatásai: 
1. Fokozza az immunfunkciókat
Néhány tanulmány szerint a cordyceps fogyasztása elősegíti az immunfunkciót, és hozzájárulhat a szív-, légző-, endokrin- és reproduktív rendszer egészségének optimalizálásához. A cordyceps fogyasztása különösen előnyös lehet gyulladásos eredetű állapotok, mint például a Crohn-betegség, az ízületi gyulladás, a szivárgó bél és az asztma kezelésében. Valójában az a Chung Shan Medical University Hospital által végzett egyik állatkísérlet kimutatta, hogy hatékonyan csökkentik a gyulladást az egerek légutain, ami segíthet az asztma kezelésében.

2. Lassítja az öregedést és elősegíti a mentális tisztaságot.
A cordyceps tele van antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek a szabad gyökök által okozott károk elleni küzdelemben, megelőzhetik az oxidatív stresszt, és lassíthatják az öregedés jeleit az egészséged optimalizálása érdekében. Bár a cordyceps e gyógygomba öregedésgátló hatásairól szóló kutatások elsősorban állatkísérletekre korlátozódnak, az kutatások azt mutatják, hogy fokozhatja az agyi funkciót, javíthatja a memóriát és akár az élettartamot is meghosszabbíthatja.Például egy állatkísérlet a Phytotherapy Research című folyóiratban kimutatta, hogy a cordyceps kivonat szedése fokozta az antioxidánsok, mint például a szuperoxid diszmutáz és a glutation-peroxidáz aktivitását a vérben. Nemcsak ez, hanem segített növelni az agyműködést és javította a szexuális funkciót az öregedő patkányokban.Hasonlóképpen, egy másik kínai állatkísérlet kimutatta, hogy a cordyceps kivonat adagolása jelentősen meghosszabbította a gyümölcslégyek élettartamát, mivel gátolta az oxidatív stresszt a sejtekben, megerősítve ezen gomba erős öregedésgátló tulajdonságait.

3. Javítja az atlétikai teljesítményt
Az Journal of Alternative and Complementary Medicine című folyóiratban 2010-ben közzétett egy tanulmány azt mutatta, hogy a Cs-4 (Cordyceps sinensis) kiegészítés javítja a testmozgási teljesítményt és hozzájárul az idősebb felnőttek általános jólétének javításához. A cordyceps, mint más szuperélelmiszerek, például a mák vagy a kakaó, egy energetizáló adaptogénnek számít, amely gyakran segít a fáradtság leküzdésében, az izomfájdalmak kezelésében és a gyengeség megelőzésében.
Több tanulmány szerint képesek javítani az atlétikai teljesítményt - növelik a fizikai képességeket, állóképességet és kitartást -, részben azáltal, hogy fokozzák a test ATP-készletét, ami az energia fő forrása a testmozgás során. A cordyceps tartalmazza az adenozint, egyfajta nukleinsavat, amely szükséges az ATP előállításához, az "energiahordozóhoz", amely a fizikai aktivitás során a izmokban kimerül.

4. Fokozza a szexuális funkciót
Hagyományosan mindkét nem képviselői tonikumokat fogyasztottak cordycepsből készült készítményekkel, hogy fokozzák a libidót és javítsák a reproduktív funkciót. Állatmodellek alapján úgy tűnik, hogy a cordyceps kiegészítők segíthetik a szervezet hatékonyabb oxigénfelhasználását és javíthatják a véráramlást, ami fontos a fizikai egészség és a szexuális funkció szempontjából.Az növekedett állóképesség, a megnövekedett energia és az alacsonyabb gyulladási szint több más ok mellett is magyarázhatja, hogy miért javíthatja a cordyceps a termékenységet és a libidót. Ezáltal természetes kezelésként használható meddőség és impotencia ellen.

5. Szabályozza a vércukorszintet
A cordyceps két aktív összetevője, a d-manitol-kordicepin és a 3'-dezoxiadenozin részben felelős a vércukorszintet és az inzulinszintet szabályozó különböző fiziológiai hatásokért. Állatmodellekben a cordyceps kiegészítők segítettek a magas vércukorszint elleni küzdelemben, miközben csökkentették az inzulinszintet az inzulinrezisztencia elleni védelem érdekében.

6. Támogatja a szív egészségét
A legújabb kutatások erős kapcsolatot találtak a cordyceps és a szív egészsége között, olyan tanulmányokat mutatva, amelyek szerint segíthetik a szív védelmét a károsodástól és csökkenthetik a koleszterinszintet a koszorúér-betegség megelőzése érdekében. Például az Acta Pharmacologica Sinica című állatkísérletben egy cordyceps-kivonat segített csökkenteni a szív- és májkárosodást vesebetegségben szenvedő patkányokban.Ezenkívül más állatkísérletek azt mutatják, hogy a cordyceps csökkentheti a káros LDL-koleszterinszintet, hogy megakadályozza az érelmeszesedést, egy olyan állapotot, amelyet az érfalakban lerakódó plakk és a szívroham és a stroke fokozott kockázata jellemez. Egyéb állatmodellek szerint csökkenthetik a 

7. Segíthet a rákos sejtek elleni küzdelemben
Több ígéretes tanulmány kimutatta, hogy a cordyceps rendelkezhet erőteljes rákellenes tulajdonságokkal, és segíthet megállítani és terjedését többféle ráktípusban. Különösen a anulmányok azt mutatják, hogy a cordyceps-kivonat hatékony lehet a máj-, tüdő- és vastagbélrák sejtek növekedésének csökkentésében. Azonban a cordyceps rákellenes hatása túlmutat a ráknövekedés megállításán. Állatkísérletek szerint ezek a gyógygombák csökkenthetik a rákkezelés által okozott mellékhatások kockázatát, ideértve a leukopéniát, egy olyan állapotot, amelyet a kemoterápia vagy a sugárkezelés okozhat, és amelynek során a fehérvérsejtek száma csökken a szervezetben, és magasabb a fertőzés és betegség kockázata.

8. Csökkenti a stresszt és támogatja a mentális egészséget
Az Molecules című folyóiratban megjelent kutatás vizsgálta ezeknek a gyógygombáknak a sokféle terápiás hatását. A kutatók megállapították, hogy a cordyceps nutraceutikumként működhet, és támogathatja a mentális egészséget, mind azáltal, hogy küzd az környezeti stressz és az oxidatív stressz ellen a szervezetben.

 Itt találod a CORDYCEPS gyógygomba készítményt!

 

Történelem
A cordyceps-t időtlen idők óta tartóztathatónak tartják, és legalább 5000 évvel ezelőtt jelent meg a hagyományos kínai orvoslásban. A gyógyászati felhasználásukat leírták régi kínai orvosi könyvekben, és a hagyományos holisztikus gyógyítók generációkon át használták őket több tucat betegség kezelésére kémiai gyógyszerek nélkül.A helyi népi gyógyítók azt állították, hogy a cordyceps-t egyedül vagy más hagyományos kínai gyógynövényes kezelésekkel kombinálva használják több mint 20 különböző betegség ellen, a hörghuruttól a szívbetegségig.

A cordyceps és más gyógyító növények hosszú ideje használatosak kínai, keresztény és hindu vallási szertartásokban, és hosszú élet és halhatatlanság kapcsolódik hozzájuk. Az ajurvédikus orvoslásban például azt mondják, hogy a gombák előnyösek a "vitalitás és életerő" fokozásában.

A szikkimi hagyományos gyógyítók "minden betegségre tonikként" ajánlották a gyógygombákat, mert azt állították, hogy javítja az energiát, az étvágyat, a szívósságot, a libidót, az állóképességet és az alvási szokásokat.

Ma már megtalálhatók világszerte, és különösen gyakoriak Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában.

 

Bár régóta ismertek gyógyító hatásai a hagyományos orvoslásban, a legújabb kutatások elkezdték megerősíteni ezeknek a hatékony gombáknak az egészségjavító tulajdonságait. Valójában a tanulmányok kimutatták, hogy a cordyceps rendelkezhet daganatellenes, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatással, és hasznos lehet számos egészségügyi probléma kezelésében.