Reishi, a halhatatlanság isteni gombája

Reishi2

Röviden: 

Széles spektrumú harmonizáló hatása van. Fokozza az életerőt, szabályozza az immunrendszert, feltölti a Qi-t és a Yin-t (vért és esszenciát), valamint nyugtatja a szellemet.

Jelzések: immunrendszeri rendellenességek, autoimmun betegségek, ráktámogatás, energiahiány, fáradtság, szív- és érrendszeri problémák, allergiák, asztma, köhögés, krónikus gyulladás, pszichológiai egyensúlyhiányok, álmatlanság, szorongás, depresszió, stressz, klimax, idegrendszeri problémák, ekcéma, hajhullás, inak és izmok táplálása, magas vérnyomás, cukorbetegség, emelkedett vérzsírok, koleszterin.

 Itt találja meg a REISHI GOMBA kapszulát!

A leghatásobb természetes C-vitaminnal együtt : 
reishi+c-vitamin

Olvasson részletesen a Reishi gyógygomba hatásairól!

A Reishi (Ganoderma lucidum, Ling zhi, Pecsétviasz gomba) egy  fás gomba, ami főként sérült fákon vagy kiszáradt fatönkökön nő. Tápanyagait a fából nyeri. Ázsiából származik, de ma már világszerte megtalálható, annak köszönhetően, hogy mesterségesen termesztik, mivel a vadonban már nem található meg, és az igény rá hatalmas rá.

Fő hatások a hagyományos kínai gyógyászat szerint:

- Qi-t pótol és táplálja a vért/yin-t

- megnyugtatja a Shen-t (lelket)

- átalakítja a nyákat és megállítja a köhögést

- enyhíti a légszomjat

- megerősíti a vesék esszenciáját

 

Részletesen a hagyományos kínai gyógyászat szerinti hatások:

  • Fáradtság állapotai:
    - a Cordyceps-szel együtt valószínűleg a leginkább használt gomba a
    fáradtsági állapotok esetén

- mentális és fizikai fáradtságra egyaránt használják

- tipikusan a hagyományos kínai gyógyászat "hiányos Qi energiájú" állapotokra használják

- segít az erő visszanyerésében hosszú távú betegségek alatt vagy után, de talán műtét előtt és után is

- a Reishi egyfajta "2 az 1-ben" gomba. Egyszerre képes pótolni a Qi-t és a vért, ami a kínai gyógyászat szerint a szervezetünk két alapvető anyaga. Ez az üzemanyag, amely működtet bennünket.

- különféle állapotokra használják, tipikusan szülés utáni egyensúlyhiányra, szervezet legyengülésére krónikus betegségek alatt, vérszegénységre stb.

  • Megerősíti a vese Jing esszenciáját
  • Megerősíti a Wei Qi-t (immunrendszer)
  • Támogatja a Zheng Qi-t (szervek energiája)
  • A Reishi valószínűleg a legjobb vitalitást támogató gomba.
  • Adaptogén hatás / Az adaptogének olyan gombák és gyógynövények, amelyek szervezetünk pszichés és fizikai stresszel szembeni ellenállóképességét fokozzák egyensúlyozó hatásukkal. Azaz, ami alulműködik a szervezetben, azt felhúzzák, ami pedig túlpörög, azt visszafogja../ Támogatja a szervezet működését az alkalmazkodásra a külső változó körülményekhez. Ez a hatás stressz alatt is támogatást nyújt.
  • Allergiák kezelése 
    -
    Kiválóan alkalmas különböző allergiás problémákra, de nem működik akut allergiás állapotok esetén (például azonnali tüsszögési állapotokra és megfázásra a pollenre adott reakcióként), hanem inkább hosszú távú megelőző célra alkalmas! 

    - Szénanátha esetén javaslom, hogy legalább három hónappal a pollenszezon kezdete előtt kezdje el szedni a Reishit!

    - Egész évben fennálló allergiás rhinitis esetén lehetséges hosszú távú Reishi szedése az év minden napján

    - Ha Reishit használunk allergiás reakciók enyhítésére, ajánlott jelentősen növelni a C-vitamin bevitelt

    - Élelmiszerallergiák esetén gyakran kombinálom a Reishit Hericium gombával

  • Asztma kezelése 

    - A Reishi támogatja a tüdő funkcióit és hasznos lehet az asztma kezelésében.

    - Kombinálható más gombákkal, például Cordyceps az asztma tüneteinek enyhítésére.               

  • Köhögés 

    - A Reishi erősíti a tüdő Qi-jét és hasznos lehet a krónikus köhögés kezelésében.

    - Segít a nyák átalakításában és a köhögés enyhítésében. 

    Fontos megjegyzés: A Reishi használata esetén mindig konzultáljon orvosával vagy szakértővel, különösen súlyosabb allergiás vagy légúti problémák esetén.  

  • Ekcéma

- A Reishi kiváló hatással van az atopiás ekcémára, különösen gyermekek esetében.

- Ha az ekcéma nedves, hozzáadható a Polyporus gomba. 

  • Rák

- A Reishi-t az onkológiai állapotok kiegészítő kezelésére használják az daganatellenes hatása miatt.

- Támogatja a természetes ölősejtek (NK-sejtek) termelődését, amelyek felelősek a rákos sejtek elpusztításáért.

- Serkenti a fehérvérsejtek termelődését

- A Reishi támogatja a szervezet vitalitását a hagyományos kezelések, mint a kemoterápia vagy a sugárkezelés, hatékonyabb elviselésére. Tulajdonságaival a Reishi csökkentheti a hagyományos kezelések negatív hatásait a szervezetre.

- Ajánlott a Reishi és más gombák szedése a hagyományos kezelés teljes ideje alatt, valamint azt követően további 2 hónapig. A gyógykezelés után évente 1-2 alkalommal javasolt Reishi-t és más vitalizáló gombákat szedni 1-2 hónapos kúrák formájában.

  • Klimax - A Reishi a máj Yin és vér táplálására, valamint a psziché harmonizálására használják a klimaxhoz kapcsolódó problémák, mint a hőhullámok és izzadás vagy pszichológiai egyensúlyhiány.

- Leggyakrabban Cordyceps-szel kombinálva használják. A Cordyceps-t reggel, a Reishi-t este adják. Ez a kombináció kiegyensúlyozza a Yin és Yang-ot a szervezetben, más szóval hormonális egyensúlyt teremt.
 

  • Hajhullás

- A máj vére táplálásának képessége miatt a Reishi használható a hajhullás problémájának kezelésére.

- Nemcsak a hajhullást, hanem a haj minőségének javítását is segíti, ha száraz, fénytelen vagy töredezett.

- Ugyanezen mechanizmus révén a Reishi erősíti a köröm minőségét is.

 

  • Ínak és szalagok táplálása

- Hagyományosan a Reishi-t használják az ínak, szalagok, ízületek és csontok erősítésére és táplálására, ami kapcsolatban áll a tápláló funkciójával és hatásával a vesére és a májra.

  • Autoimmun problémák
    A Reishi képes csillapítani az immunválaszt, ha az helytelen módon reagál az egészséges sejtekre.Ezeket a problémákat autoimmun reakcióknak nevezik, és tartalmazzák többek között a reumatoid artritist, lupuszt, autoimmun pajzsmirigygyulladást, 1-es típusú cukorbetegséget, Sjögren-szindrómát stb. A Reishi használható ezeknek az problémáknak az kezelésére. 
  • Támogatja a szív- és érrendszer működését Használják szívgyengeség, szívritmuszavarok, trombózishajlam stb. esetén. Alkalmas szívinfarktus vagy stroke utáni rehabilitációra is.A Reishi enyhe vérhígító hatással rendelkezik, így megelőzésre használják szívkoszorúér betegség ellen. 
  • Harmonizálja a koleszterinszintet 

  • Harmonizálja a vérnyomást  A Reishi képes harmonizálni a vérnyomást a máj táplálásának köszönhetően.

 

  • A Reishi segít a pajzsmirigy túlműködésének kezelésében. 

  • Álmatlanság Az alvásproblémák leggyakrabban összefüggnek a hagyományos kínai orvoslással a szív és a máj vérszegénységével.A Reishi képes táplálni a szív és a máj vért, valamint rendelkezik An Shen hatással (psziché harmonizálása képessége), így kiválóan alkalmazható az álmatlanság kezelésére.

 

  • Mentális egyensúlyhiány A Reishi táplálja a szív vért, és a szívben tartózkodik a Shen lélek, ami felelős a pszichénkért, érzelmeinkért, gondolkodásunkért stb, ezért megnyugtatja és harmonizálja a lelket, ezért  használják olyan állapotok kezelésére, mint az álmatlanság, különféle pszichológiai egyensúlyhiányok, mentális instabilitás, nyugtalanság, depresszió, szorongás stb. A hosszú távú Reishi használat növeli az ellenállást az érzelmi stresszel szemben. Támogatja a memóriát és az agyi funkciót, a koncentrációs képességet, a tanulási képességet - ezekben az esetekben kombinálják a Hericium gombával.

  • A Reishi segít a szívdobogás, a szívritmuszavarok esetén, különösen akkor, ha azok érzelmi alapúak.
  • A Hericium gombával kombinálva a Reishi használható olyan állapotokban, mint a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór, a demencia, a sclerosis multiplex vagy a neuropátia.

  • Sportolók - A Reishi javítja az oxigén felszívódását a szövetekben, amit a sportolók kihasználnak mind a felkészülési, mind a teljesítményfázisban. Növeli erőt és teljesítményt segít, és lerövidíti a regenerációs időszakot.

  • Védi a májat

     

    Mint a legtöbb más vitalizáló gomba, a Reishi is védi és regenerálja a májsejteket.Ezért alkalmazzák krónikus hepatitisz esetén - ez az hatás nagyrészt a Reishi-ben található triterpéneknek köszönhető.A Reishi segít a máj regenerálásában, ha azt túlzott alkoholfogyasztás vagy hosszú távú nyugati gyógyszerek használata terheli.
    Képes szabályozni és stabilizálni a vércukorszintet, javítja a szövetek inzulinérzékenységét, ezért alkalmas a 2-es típusú cukorbetegségre.

  •  Anti-aging hatások

      Itt találja meg a REISHI GOMBA kapszulát! 

    A leghatásobb természets C-vitaminnal együtt!

    reishi+c-vitamin

     

    A Reishi-t a halhatatlanság gombájának nevezik. Főként a vesék esszenciájának pótlására való képessége miatt használják az öregedés lassítására.  Erősíti a veséket és a májat, és segíti azokat a jobb megszabadulásban a szervezetünk számára káros különböző anyagoktól, toxinoktól, anyagcseretermékektől, nehézfémektől stb.

    dr. Milan Schirlo, hagyományos kínai orvos