Mit tehetünk az ízületek egészségéért és rugalmasságáért, a bőr szépségéért avagy a kollagén támogató szerepe

Collagen's Impact on Joint Health

A kollagénről sokaknak azonnal a szépségápolás jut eszébe, és ez nem véletlen, hiszen ez az anyag kiemelkedő szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében. Azonban kevesebb figyelem irányul arra, hogy milyen más pozitív hatásai lehetnek a szervezetre. Ebben a cikkben arra szeretnénk összpontosítani, hogy a kollagén milyen más területeken is jótékony lehet.

Mi is pontosan a kollagén?

A kollagén a szervezet legnagyobb mennyiségben előforduló és egyik legfontosabb fehérjéje. Szinte mindenütt megtalálható: a bőrben, az izmokban, a csontokban, az ínszalagokban, a porcokban, az erekben stb. Egyszerűen fogalmazva, a kollagén a test "ragasztója", amely összetartja a különböző szöveteket. Habár a szervezet termeli, az idő múlásával a termelése csökken, ami számos problémát okozhat.

Ápolt bőr, egészséges körmök és haj

Már az elején utaltunk arra, hogy a kollagén főként a szépségápolásban kap fontos szerepet, mivel az öregedést gátló termékek egyik alapvető összetevője. A kollagén használata rugalmassá és hidratálttá teszi a bőrt, segít csökkenteni a ráncokat és a bőr érdességét. Ami jó a bőrnek, az általában jótékony hatással van a körmökre és a hajra is, így a kollagén hozzájárul a körmök és a haj megfelelő növekedéséhez, valamint megelőzi a töredezettségüket. Ajánlott hajhullás és hajritkulás esetén is.

A mozgásszervrendszer hatékony támogatója

A mozgásszervrendszer magában foglalja többek között az izmokat, a csontokat és az ínszalagokat. Az aktív sportolók nagy igénybevételnek teszik ki az izmaikat, és a kollagén segítségével ezek gyorsabban regenerálódnak és növekednek.

A kollagén fogyasztása javasolt az ízületi fájdalmak enyhítésére és megelőzésére is, mivel segíti a reumás és porckopásos megbetegedések megelőzését, valamint az inak és az ínszalagok egészségének megőrzését. Különösen fontos az idősebb korosztályok számára, de a fiatal sportolók ízületeinek védelme szintén kiemelt jelentőséggel bír.

A csontok erősségének és egészségének fenntartásához is nélkülözhetetlen a kollagén jelenléte. Ahogy öregszünk, a csontok veszítenek erejükből, és az idősebb korosztályt általában a csontritkulás fenyegeti. A megfelelő mennyiségű kollagén bevitel serkenti a csontképzést, elősegíti a kalcium felszívódását, és ezáltal hozzájárul a csontok egészségének megőrzéséhez.

A kollagénnek számos más pozitív hatása is van, például segíti a sebgyógyulást és a hegképződést, támogatja a bélrendszer és a bélflóra egészségét, erősíti az immunrendszert. Emellett a szívizomsejtekbe beépülve segít az optimális szívműködés kialakításában és az idegrendszer hatékony működésében.

A kollagén számos formában elérhető, tabletták formájában is fogyasztható, de gyakoriak az olyan termékek is, amelyek más népszerű készítményekben (például kávéban) tartalmazzák a kollagént.

Kóstolja meg azonnal oldódó100% ARABICA kávéból készült, gyógykészítményekkel többek között gyógygombával, hyarulinsavval, kollagénnel dúsított finom kávénkat!
Itt talál róla lészletes leírást: 

kollagenes

 

Ha igazán támogatni szeretné ízületeit, akkor válassza az  ÍZÜLET-BARÁT TERMÉSCSOMAGOT, ami a kollagénes kávl mellett tartalmaz egy doboz MycoFlex gyógygombás , speciális kapszulát!

ÍZÜLETBARÁT CSOMAG (1)