A Cordyceps (hernyógomba) gyógygomba egészségügyi előnyei

7 Reasons Why Cordyceps Mushroom Is The Performance And Energy MushroomA hagyományos kínai orvoslásban (HKO) évszázadok óta használják a fáradtság, a köhögés, a szexuális vágy, a veseműködés és a súlyos betegség utáni gyengeség enyhítésére. 

 Javíthatja az atlétikai teljesítményt
A Cordyceps-kiegészítők népszerűek a sportolók körében. A gomba javítja az atlétikai teljesítményt azáltal, hogy javítja a véráramlást, növeli az oxigénfelhasználást, és antioxidánsként működik .
Egy tanulmány a Cordyceps militarist tartalmazó gombakeverék hatását vizsgálta a nagy intenzitású edzésre három hét után.
A kutatók azt találták, háromhetes szedés után jelentős javulást eredményezett a maximális oxigénbevitelben, ami arra utal, hogy a cordyceps szedése növelheti az edzés intenzitását és késlelteti a fáradtságot. 

Előnyös lehet a szív egészségére
A Cordyceps javíthatja a szív egészségét a vér lipid (zsír) szintjének javításával és az aritmia (szabálytalan szívverés) kezelésével.
A magas zsírszint a vérben, más néven hiperlipidémia, a szívbetegségek kulcsfontosságú kockázati tényezője .
A tanulmányok 2020-as áttekintése megállapította, hogy a cordycepin, a cordyceps fő bioaktív vegyülete csökkentheti az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterin , összkoleszterin és trigliceridek felhalmozódását állatokban.

Segíthet a cukorbetegség kezelésében
A cukorbetegség olyan egészségügyi állapot, amely akkor fordul elő, ha a vércukorszintje túl magas. Ez a nyolcadik vezető halálok az Egyesült Államokban és Európában.
Állatkísérletek kimutatták, hogy a Cordyceps militaris kivonat segíthet csökkenteni a vércukorszintet azáltal, hogy javítja a glükóz anyagcserét, vagy hogy a szervezet milyen hatékonyan dolgozza fel az elfogyasztott élelmiszerekből származó cukrot. Segíthet megvédeni a cukorbetegség okozta idegkárosodást is.

Csökkentheti a gyulladást
A gyulladás a sérülésre vagy fertőzésre adott normális válasz, és a gyógyulás előrehaladásának szükséges része. De a hónapokig vagy évekig tartó krónikus gyulladás számos krónikus egészségügyi állapothoz vezethet:

Szívbetegség
Autoimmun betegségek , mint például a rheumatoid arthritis
Irritábilis bélbetegség
Cukorbetegség
Depresszió
A rák bizonyos típusai
Asztma
Neurodegeneratív betegségek, mint például a Parkinson-kór


Valójában a gyulladással összefüggő krónikus betegségek a halálozások több mint felét teszik ki világszerte.
A tanulmányok 2020-as áttekintése szerint a Cordycepin szabályozza a gyulladásban szerepet játszó specifikus útvonalakat, ami arra utal, hogy képes megvédeni a krónikus gyulladásos betegségektől. A cordycepin segíthet az immunitás erősítésében és a vírus RNS replikációjának megelőzésében, ezáltal véd a vírusfertőzések ellen.

Öregedésgátló tulajdonságok
Az oxidatív stressz – a szabad gyökök és az antioxidánsok közötti egyensúly felborulása a szervezetben – jelentős szerepet játszik az öregedésben és az életkorral összefüggő betegségek kialakulásában, beleértve a demenciát , az ízületi gyulladást és a rákot.
A Cordycepsben található számos vegyületről, köztük a kordicepinről és a poliszacharidokról azt tapasztalták, hogy erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az antioxidánsok kölcsönhatásba lépnek a szabad gyökökkel és semlegesítik azokat, így védik a szervezetet az oxidatív stressztől.

Daganatellenes hatások
A tanulmányok egyik 2022-es áttekintése szerint a gomba közvetlenül hathat a tumorsejtekre, hogy megölje azokat, vagy megakadályozza a rákos sejtek növekedését vagy terjedését a test más részeire. A cordyceps segíthet a szervezet rák elleni immunválaszának javításában is.
A kémcsöves vizsgálatok kimutatták, hogy a cordycepsnek daganatellenes hatása van a leukémiára és a vastagbél-, tüdő-, máj-, húgyhólyag-, mell- és prosztataráksejtekre.

A Cordyceps táplálkozási tényei
A cordyceps-kiegészítők tápanyagtartalma márkánként eltérő lehet. Az egyik legtáplálóbb gomba. Különféle aminosavakat, E- és K-vitamint, számos B-vitamint és nyomelemeket tartalmaznak.

Annak érdekében, hogy minőségi, potenciálisan káros összetevőktől mentes étrend-kiegészítőt kapjon, a legjobb, ha olyan jó hírű márkától vásárol, amely harmadik féltől származó tesztelést alkalmaz. Egyes étrend-kiegészítő gyártók külső laboratóriumokat bérelnek fel termékeik tisztaságának és hatékonyságának tesztelésére, ami segít javítani a kiegészítők biztonságát.

 

Forrás: Lindsey DeSoto, RD
 

Itt találja megbízható CORDYCEPS termékünket, ami az EU-ban gyártott, rendelkezik a Magyarországon kiadott hatósági engedélyekkel, és egy független német labor analízis tesztjével!