A REISHI gyógygomba egészségügyi hatásai

reisi33_1

Az ehető gombákat évszázadok óta fogyasztják; azonban az elmúlt 50 évben több kutatást végeztek a hatásukkal kapcsolatban, és a Reishi gomba azon kevesek egyike, amely kiemelkedi a többi közül. A  gombákban található biovegyületek képesek aktiválni az immunrendszerünket. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a Reishi gombák meghosszabbíthatják az élettartamot, harcolhatnak a rák ellen és javíthatják az általános közérzetet.


A Reishi egy keserű, ehető gomba, más néven Ganoderma lucidum vagy Lingzhi gomba. Kelet-Ázsiában termesztik, ahol a kínai gyógyászatban több mint 4000 éve használják.

A Reishi 400 különböző bioaktív vegyületet tartalmaz, amelyekről tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy számos hatást fejtenek ki, beleértve az immunrendszert módosító, gyulladáscsökkentő, daganatellenes, alvást elősegítő, antibakteriális, vírusellenes, antidiabetikus, antioxidáns, öregedésgátló és fekélyellenes, hogy csak néhányat említsünk.

A Reishi gomba egészségügyi előnyei:

Immunerősítő: Segít szabályozni és támogatja az immunrendszert

Méregteleníti a szervezetet

Rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik

Antibakteriális: Harcol a bakteriális fertőzések ellen

Gyulladáscsökkentő: Csökkenti a gyulladást és enyhíti a fájó izmokat

Öregedésgátló: antioxidánsokat tartalmaz, amelyek szabad gyökfogóként működnek

Neuroregeneratív: javíthatja a memóriát, a fókuszt és a koncentrációt

Adaptogén: segít csökkenteni a kortizolszintet és támogatja a mellékveséket

Allergia csillapító: Természetesen gátolja a hisztamin felszabadulását

Májtámogatás: Támogatja a máj működését

Harcol a fáradtság ellen: Szinte azonnali energialöketet biztosít

Meditációs segédeszköz: Úgy gondolják, hogy a nyugalom és a béke érzését kelti

Vérnyomás csökkentő: A triterpének csökkenthetik a vérnyomást

Potenciálisan javíthatja a cukorbetegség tüneteit: segíthet csökkenteni a koleszterin- és az inzulinrezisztenciát.

Segítség a bélrendszer egészségének és testsúlyának szabályozásában

Biztonságos használat: Nincsenek jelentett súlyos mellékhatások

 

Itt találja a REISHI terméket!

Reishi_1

 

Az olyan népszerű elnevezésekkel, mint a „füvek királya” és a „10 000 éves gomba”, a Reishi gombát évezredek óta nagy dicséret illeti a gyógynövényekben a hosszú élettartamra gyakorolt ​​hatásuk miatt. Az ókorban a halhatatlanságra vágyók gyakran használtak Reishi gombát e hiedelem miatt. A modern tanulmányok azonban pozitívan kapcsolták össze a Reishi gombát az élettartam bizonyos meghosszabbodásával, ami az immunrendszer egészségének erősítésével és bizonyos rendellenes véredényképződés megelőzésével valósul meg. Ezenkívül a Reishi gombában található egyéb szerves vegyületek bizonyos antioxidáns tulajdonságai semlegesítik a szabad gyököket, amelyek krónikus betegségeket és korai öregedést okozhatnak.

 

Rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik:
A Reishi gombáról nemcsak kimutatták, hogy megakadályozza a rákos megbetegedések kialakulását, de a kutatások kimutatták, hogy a Reishi gomba a meglévő rákos sejteket is eltávolíthatja a szervezetből.

Méregtelení a szervezetet:
Májunk kényes és nélkülözhetetlen szerv, ezért rendkívül fontos a benne lévő méreganyagok szintjének csökkentése. A tanulmányok összefüggésbe hozták a reishi gomba kivonatait az egészséges májsejtek gyorsabb regenerációjával és a szervben felhalmozódott szabad gyökök felszabadulásával, ezáltal elősegítve az általános egészséget és jólétet. 

Neuroprotektív tulajdonságokkal rendelkezik:
A 2012-ben végzett tanulmányok megállapították, hogy a Reishi gombának erős terápiás hatása lehet az olyan neurodegeneratív betegségekre, mint az Alzheimer-kór és a Huntington-kór. Kimutatták, hogy a Reishi kivonat támogatja az idegi növekedési faktor termelését, amely fehérje létfontosságú az egészséges neurológiai működéshez.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságok:
A Reishi gomba kivonatok egyik legfontosabb tulajdonsága a gyulladáscsökkentő képesség. Az ízületi gyulladásban vagy köszvényben szenvedők számára a Reishi kivonatok nagyon hasznosak lehetnek. A Reishi gombát fejfájás csillapítására is használták.

Potenciálisan javíthatja a cukorbetegség tüneteit:
Egyes tanulmányok kimutatták a reishi gombák potenciálját a vércukorszint szabályozásában. Felfedték, hogy a reishi gomba poliszacharid kivonata, az úgynevezett ganopoli, hatékonyan csökkentette a vércukorszintet. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a reishi gomba potenciális antihiperglikémiás szer a cukorbetegségben.

Erősítse az immunrendszert:
Számos bizonyíték támasztja alá azt az elképzelést, hogy a reishi gombák aktiválhatják az immunrendszert. A Reishi gomba béta-glükánt tartalmaz, amely az egyik leghatékonyabb és legerősebb immunrendszer-erősítő, amelyről tudjuk. A béta-glükánok számának növelésével a szervezetben megvédhetjük magunkat számos lehetséges betegség ellen, és csökkenthetjük az öregedés jeleit.

Öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik:
Ahogy öregszünk, energiaszintünk hajlamos csökkenni, de ha aranyéveinkben szellemet adunk hozzá a Reishi gomba segítségével, az csodákra képes.

A szorongás és a depresszió javítása
A vizsgálatok során az emlőrákos betegek csökkent szorongásról és depresszióról, valamint megnövekedett életminőségről számoltak be, amikor a rákkezeléssel együtt Reishit is kaptak.

Az allergiák enyhítése
Tanulmányok kimutatták, hogy a Reishi kivonat csökkenti és gátolja az összes allergiás reakciót.
A Reishi gombát különféle betegségekre használták, beleértve a krónikus hörghurutot is, mivel csökkenti a hisztamin mennyiségét. A Reishi gombák egyszerre hatékonyan gátolják a hisztamin felszabadulását a hízósejtekből és a stabilizált hízósejtekből.

Támogatja a szívműködést
A Reishi gombafehérje kivonatáról kimutatták, hogy akár 8 órán keresztül is csökkenti a vérnyomást, és csökkenti az ereket bélelő sejtek károsodását.

Cukorbetegeknél a Reishi gomba segíthet csökkenteni a koleszterin- és az inzulinrezisztenciát.

Segítség az álmatlanságban
A reishi gombát hagyományosan a kínai és japán gyógynövénytudósok ajánlották álmatlanságra, alvást elősegítő képességük miatt. A modern tudomány alátámasztotta ezt a hiedelmet, és megállapította, hogy a Reishi gombák hasznosak az alváshoz.

Segítség a bélrendszer egészségének és testsúlyának szabályozásában
A Reishi gomba segít megelőzni a fekélyek kialakulását, és csökkenti a test zsírtartalmát, ami viszont elősegíti a bélrendszer egészségét.

Ellenjavaslat: A Reishi-kiegészítők hatására a vérhígító vagy véralvadásgátló gyógyszerek hatékonyabbá válhatnak, ami növeli a vérzés kockázatát. Ne használja, ha vérzési rendellenessége van, és hagyja abba a használatát két héttel a műtét előtt. Óvatosság javasolt az  immunszuppresszánsokat szedőknek.

Terhes nőknek és 3 év alatti gyermeknek használata nem ajánlott!

 

Itt találja a REISHI terméket!

Reishi_1

 

 

Felhasznált irodalom: 

1 Int J Microbiol, 2015; 2015: 376387

2 Neuropszichofarmakológia, 2017; 42: 2105–2113

3 JAMA Psychiatry, 2020; e203285

4 Exp Brain Res, 2013; 228: 481–91