D-vitamin csepp- 30ml

A D-vitamin hozzájárulhat a sejtosztódáshoz, az immunrendszer erősítéséhez, a csontok és fogak egészségének megőrzéséhez, a normál izomfunkciók fenntartásához, segíthet a kalcium és a foszfor normál felszívódásában, a vér normál kalciumszintjének fenntartásában.

Napi adag felnőtteknek és 12 év felett=  4 csepp (D3-vitamin 4000NE 100 µg) 240 adag = 30 ml / 2 havi adag
Gyermekeknek 6-12 év = 2 csepp
                              3 - 5 év =  1 csepp

Szállítási információk

 

Elérhetőség Raktáron
Kód: MYCO 034
5 500 Ft 18 333 Ft / 100 ml
D-vitamin csepp- 30ml

Collango Drops D3-vitamin komplex csepp

A D-vitamin hozzájárulhat a sejtosztódáshoz, az immunrendszer erősítéséhez, a csontok és fogak egészségének megőrzéséhez, a normál izomfunkciók fenntartásához, segíthet a kalcium és a foszfor normál felszívódásában, a vér normál kalciumszintjének fenntartásában.

„Folyékony napfény” üvegbe zárva, D3-vitamin formájában. A könnyű fogyaszthatóság jegyében csepp formájában, nagy dózisban. 1 üveg ~240 adagot tartalmaz.

A Collango egyet jelent:

 • a minőségi alapanyaggal
 • a magas hatóanyag tartalommal
 • ismert és elismert + nyomonkövethető alapanyag gyártókkal
 • egyszerű adagolással
 • kiváló ár-érték aránnyal

Collango Drops D3 komplex jellemzői:

 • 4.000 NE/adag
 • 1 adag: 4 csepp
 • 240 adag/kiszerelés
 • MCT olajban feloldva (fenntartható gazdaságból származik)

A Collango Drops D3 Komplex egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3-vitamin és alga eredetű D3-vitamin (vegan) keverékéből áll, melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk. Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei) olajban.

Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik és így megőrizhetjük közösen a vadon élő állatfajok élőhelyeit.

Az emberek kevés százaléka jut megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz napfény vagy táplálkozás útján. Manapság egyre jobban célkeresztbe került ez a fontos esszenciális zsíroldható vitamin, mely a szervezetben betöltött funkcióját tekintve egy prohormon, vagyis a szervezetben többlépéses mechanizmuson keresztül éri el a hormon aktív formáját.

A D-vitamin hiány globális egészségügyi probléma, amely világszerte több mint egymilliárd gyermeket és felnőttet érint. A D-vitamin hiány számos akut és krónikus betegséggel társult, ideértve a terhességi toxémiát, gyermekkori fogszuvasodást, autoimmun rendellenességeket, fertőző betegségeket, szív- és érrendszeri betegségeket, 2-es típusú cukorbetegségeket és a neurológiai rendellenességeket.

Bár a D-vitamin szintetizálható napsütés hatására, ennek ellenére a nem megfelelő mennyiségű napfény az egyik fő oka az emberiséget érintő jelentős mértékű D-vitamin hiánynak.

D3-vitamin általában az állati eredetű élelmiszerekben található meg. A D2-vitamin az ergoszterin növényi eredetű elővitaminból keletkezik UV-B (ultraviola-B) sugárzás hatására.

Érdemes tudatában lenni annak a ténynek, hogy sajnos sem élelmiszerek, sem pedig napfényből nem juthatunk megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz. Ezen vitamin optimális mennyiségének biztosítása a szervezet számára nagyon nehezen valósítható meg táplálkozás útján, főként, ha mindezek mellett a napsütéses órák száma is csekély. Így ezen vitamin külső forrásból történő kiegészítése mindenképpen javasolt a szervezet megfelelő működése érdekében, valamint a betegségek megelőzésében.

A folyadékok nagy előnye a tablettákkal szemben a nyelés fázisában jön elő igazán. A legtöbb embernek, különösen az időseknek és a kisgyermekeknek, általában nagyobb nehézségei vannak egyes tabletták lenyelésénél. Általában a folyékony étrend-kiegészítők sokkal könnyebben lebomlanak és felszívódnak. Ezen kívül bebizonyosodott, hogy a folyadékok teljesebben és gyorsan felszívódnak, mint a legtöbb kapszula.

A D-vitamin EFSA által engedélyezett állításai:

 • a D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához,
 • hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához,
 • az egészséges csontozat fenntartásához,
 • az egészséges izomfunkció fenntartásához,
 • a normál fogazat fenntartásához,
 • szerepet játszik a sejtosztódásban

Nettó mennyiség: 30ml (~27g) 240 adag (1 adag 4 csepp)

D-vitamin

A megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlása hozzájárul a kalcium és a foszfor felszívódásához és hasznosulásához a szervezetben, ezzel kiemelt szerephez jut a csontok és a fogak megerősítésében, továbbá lehetővé teszi az izmok és az ízületek megfelelő működését. A D-vitamin hatékonyan segíti az immunrendszer egészséges működését, így megnövelheti a szervezet természetes védekező képességét a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.

Hatóanyagnapi 1 adagban:

 • D3-vitamin 4000NE 100 µg

Összetevők:

közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, kolekalciferol (D3 vitamin), antioxidáns: alfa-Tokoferol.

Adagolási javaslat:

napi 4 csepp javasolt, közvetlenül szájba vagy ételhez keverve.