Csirkecomb zöldséges quinoával és csicseriborsós salátával
Hozzávalók:
Fa elem: Csirkecomb (4 db, bőrös) és uborka (a salátához, szeletelve)
Tűz elem: Friss petrezselyem vagy bazsalikom (a tálaláshoz) és
sárgarépa (1 db, aprítva a quinoához)
Föld elem: Quinoa (200 g, előzetesen átöblítve) és édesburgonya (1
kisebb darab, kockázva a quinoához)
Fém elem: Hagyma (1 közepes, aprítva a quinoához) és fokhagyma (2
gerezd, aprítva)
Víz elem: Csicseriborsó (100 g, főzve vagy konzerv, a salátához)
Fűszerek és egyéb hozzávalók:
Só és bors ízlés szerint
Olívaolaj vagy kókuszolaj (sütéshez és pároláshoz)
Citromlé (1-2 evőkanál a salátához)
Ízlés szerint zöldfűszerek (pl. kakukkfű vagy rozmaring a csirke
pácolásához)
Elkészítés:
Csirkecomb előkészítése:
A csirkecombokat fűszerezd sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel vagy
rozmaringgal.
Hevíts egy serpenyőben kevés olajat, és pirítsd meg a csirkecombokat,
majd süsd őket 180 °C-on kb. 25-30 percig, amíg teljesen átsülnek.
Zöldséges quinoa köret:
Egy serpenyőben hevíts 1-2 evőkanál olajat, és párold üvegesre a
hagymát és a fokhagymát.
Add hozzá a sárgarépát és édesburgonyát, majd pár percig párold
tovább.
Öntsd rá a quinoát és 400 ml vizet vagy zöldségalaplevet, és főzd 15
20 percig, amíg a quinoa megpuhul és a zöldségek teljesen átfőnek.
Csicseriborsós saláta:
Keverd össze a csicseriborsót, az uborkát és a friss citromlevet, egy
kevés olívaolajjal, sóval és friss petrezselyemmel.
Tálalás: Helyezd a csirkecombot a tányérra, mellé a zöldséges
quinoát és a csicseriborsós salátát.
Ez az étel kiegyensúlyozott, tápláló fogás, ahol a csirkecomb Fa
eleme dominál, a csicseriborsós saláta pedig frissítő energiát ad
hozzá a Víz elem révén.