Padlizsános egytál

 

Padlizsános egytál

Hozzávalók:
Fa elem:
2 paradicsom (hűtő energetikájú)
1 evőkanál petrezselyemzöld (semleges)
Tűz elem:
(Ebben az ételben a Tűz elem kevésbé hangsúlyos.)
Föld elem:
20 dkg barnarizs (frissítő)
20 dkg burgonya (semleges)
1,5 dl olívaolaj (frissítő)
1 dl forró tej (frissítő)
1 evőkanál vaj (frissítő)
2 zöldpaprika (melegítő)
Fém elem:
1 fej fokhagyma (frissítő)
1 fej vöröshagyma (frissítő)
Víz elem:
2 nagyobb padlizsán (melegítő)
1 teáskanál tengeri só (melegítő)


Elkészítés:
Rizs elkészítése: Egy serpenyőben hevíts fel kevés olívaolajat, és
pirítsd meg benne a vöröshagymát. Add hozzá a barnarizst, sózd
meg, majd önts hozzá elegendő vizet, és főzd puhára.
Krumplipüré készítése: Főzd meg a burgonyát sós vízben, majd
készíts pürét belőle tejjel, vajjal és egy csipet sóval.
Padlizsán elkészítése:
Tisztítsd meg a padlizsánt, vágd hosszában négyfelé, és sózd be.
Hagyd rövid ideig állni, hogy a levét kiengedje, majd töröld le.
A padlizsánszeletek mindkét oldalát kicsit bevágva tűzdeld meg
fokhagymagerezdekkel, majd süsd meg őket tepsiben vagy bő
olajban, amíg aranybarna és puha lesz.
Tálalás:
Helyezd a rizst a tál egyik oldalára, a burgonyapürét a másik
oldalára, és a sült padlizsánokat körberakva rendezheted el.
Tálald a tetejét paradicsomszeletekkel, zöldpaprikával, és friss
petrezselyemmel megszórva.


Ez az étel harmonikusan ötvözi az 5 elem ízeit és energiáit, tápláló
és ízletes fogás minden elem számára