Gyömbéres lencsekrémleves

 

Gyömbéres lencsekrémleves

Hozzávalók:
Fa elem: Citromhéj (kezeletlen citrom héja, reszelve)
Tűz elem: Sárgarépa (1 db, felkockázva)
Föld elem: Lencse (200 g, áztatva vagy konzerv), Zeller (1-2 szál,
aprítva)
Fém elem: Gyömbér (1-2 cm-es darab, reszelve vagy szeletelve)
Víz elem: Víz vagy zöldségalaplé (kb. 1 liter)
További hozzávalók:
1 közepes hagyma (a Fém elemhez, aprítva)
2-3 gerezd fokhagyma (szintén a Fém elemhez, aprítva)
1-2 evőkanál olívaolaj
Só és bors ízlés szerint
Friss koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz


Elkészítés:
Zöldségek előkészítése: Egy nagy fazékban hevítsd fel az
olívaolajat. Add hozzá az aprított hagymát és fokhagymát, és
pirítsd pár percig.
Alap hozzávalók hozzáadása: Add hozzá a zellert, sárgarépát és
gyömbért, és pirítsd őket további pár percig.
Lencse és alaplé hozzáadása: Tedd bele a lencsét, és öntsd fel
vízzel vagy alaplével. Ízesítsd sóval és borssal, majd forrald fel, és
lassú tűzön főzd 25-30 percig, vagy amíg a lencse megpuhul.
Krémesítés: Amikor a lencse megpuhult, pürésítsd a levest
botmixerrel, és adj hozzá egy kis reszelt citromhéjat a
frissességért.
Tálalás: Szórd meg friss korianderrel vagy petrezselyemmel.


Ez az 5 elemes lencsekrémleves gazdag és tápláló, a Föld elem
dominanciájával pedig kiválóan támogatja a test egyensúlyát és
energiáit.