Fokhagymás-csípős csicseriborsókrém

 

Fokhagymás-csípős csicseriborsókrém

 Hozzávalók:
Víz elem:
1 csésze csicseriborsó (frissítő, Víz és Föld elemként is jelen van)
1 mk tengeri só (melegítő)
Föld elem:
6 evőkanál olívaolaj (frissítő)
1 csésze csicseriborsó (Föld elemként is jelen van, frissítő)
Fa elem:
1 citrom leve (hűtő)
1 csokor petrezselyemzöld (semleges)
Fém elem:
6 gerezd fokhagyma (frissítő)
Csipet őrölt bors (melegítő)
1 csipet cayenne bors (forrósító)
1 mk curry (forrósító)


Elkészítés:
A csicseriborsót egy napig áztassuk vízben, hogy megpuhuljon, majd
öblítsük le.
Tegyük a csicseriborsót egy turmixgépbe, és adjuk hozzá a fokhagymát,
olívaolajat, citromlevet, tengeri sót, őrölt borsot, cayenne borsot,
curryport és petrezselymet.
Turmixoljuk az egészet krémes állagúra.


Tálalás: A csicseriborsókrém kiválóan illik friss kenyérre, pitára vagy
zöldséghasábok mellé mártogatósnak