Sárgarépás szezámkrém
Hozzávalók:
Víz elem:
15 dkg szezámmag (melegítő, Víz és Fa elemként is szerepel)
Fa elem:
15 dkg szezámmag (Fa elemként is jelen van, melegítő)
Föld elem:
1 szál sárgarépa (semleges, Föld és Víz elemként is jelen van)
1 evőkanál olívaolaj (frissítő)
Fém elem:
2 gerezd fokhagyma (frissítő)
Elkészítés:
A szezámmagot enyhén megpörköljük, majd ledaráljuk, hogy finom
állagú legyen.
A sárgarépát lereszeljük, a fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón.
Az összes hozzávalót (szezámmag, sárgarépa, fokhagyma, olívaolaj)
keverjük össze egy tálban, amíg sima krémes állagot kapunk.
Tálalás: Kenhetjük friss kenyérre vagy pitára, és remek kiegészítője
lehet zöldséghasáboknak.